Satser eksklusivt og voksent

Satser eksklusivt og voksent

Charterhotellene er ikke som de var. Blant Star Tours sommernyheter finnes eksklusive økohotell, Rød løper-service og hotell som deler ut solsenger ved innsjekk. Beregninger fra reisearrangøren viser at 1 250 000 nordmenn reiser på charterferie neste sommer. Rhodos, Mallorca og Tyrkia er mest populært.

– I charterens barndom var det viktigste å reise til sol og varme. I dag bruker mange av oss langt mer tid på å finne det riktige hotellet enn vi gjør på å velge reisemål, sier kommunikasjonsdirektør i Star Tour, Lena Petersson. Nå mener hun selskapets satsning på tydelige hotellkonsepter skal gjøre det enklere for nordmenn å velge rett hotell.

– Hos oss skal det være enkelt å finne hotell enten du vil fråtse i luksus, bo midt i byen eller på et sportshotell ved stranden, sier hun.

Luksus-vekst

En fortsatt tydelig trend er at mange vil bo minst like bra på ferie som det de gjør hjemme. Noen tar den helt ut og ser etter femstjerners luksus for hele familien.

– Denne gruppen velger ofte internasjonale hotell som Sensatori, med førsteklasses standard og service. Neste sommer åpner vi to nye Sensatori på Kypros og i Fethiye i Tyrkia. Fra før har vi Sensatori i Mexico, på Tenerife, i Side og på Kreta, forteller Petersson, og understreker at det ikke er tilfeldig at det endelig åpner et Sensatori på Kypros.

I følge kommunikasjonsdirektøren er den populære ferieøya i ferd med å få en liten ansiktsløftning. Det betyr blant annet at Star Tour neste sommer kvitter seg med de billige ungdomshotellene og erstatter dem med nye og elegante voksenhotell.

– Neste sommer har vi 27 hotell med direkte strandbeliggenhet på Kypros. Og her snakker vi om noen av de lekreste strendene i Middelhavet. Solsenger er heller ikke noe problem. På mange av hotellene har vi like mange solsenger som gjester, og på hotell Vrissaki får du faktisk utdelt din egen, private solseng når du sjekker inn, smiler kommunikasjonsdirektøren, og legger til at også servicen på øya skiller seg positivt ut.

– Kypriotene har vært lenge i turistgamet og vet hva som skal til for å tilfredsstille gjestene sine. Det betyr at både service og standard jevnt over er veldig god på Kypros.

Rød løper og butlerservice  

Star Tours barnefrie Blue Couples får også svært gode tilbakemeldinger fra gjestene.

– Her er det tydelig at vi har truffet et segment som synes det er deilig å reise på ferie og bo på et hotell tilpasset voksne, sier Petersson.

Selskapet åpner et nytt Blue Couples (i Mexico) neste år, samtidig som servicen på flere av hotellene forbedres ytterligere. Blant annet lanserer Blue Couples Atlantica Imperial Resort og Spa på Rhodos Rød løper-service. Det betyr at du kan kjøpe deg tilgang til en eksklusiv del av hotellet, få egen butler ved bassenget og velkomstpakke med mat og drikke. Totalt har Star Tour 32 Blue Couples-hotell.

Tyrkisk økonyhet

Noen mil sør for Marmaris, i den lille byen Turunc ligger økohotellet Viverde Loryma Resort som Star Tour tar inn i programmet neste sommer. Her serveres egenprodusert mat og drikke og hotellets filosofi er at du som gjest skal være nær naturen, spise sundt og gjøre aktiviteter som styrker kropp og sjel.

– For noen av oss er luksus noe helt annet enn velutstyrte hotellrom og femstjerners fasiliteter. Dette er et hotell hvor jeg absolutt kunne tenkt meg å tilbringe noen ferieuker, sier Lena Petersson.

Fit i ferien

Ønsket om å holde seg i form forsvinner ikke selv om det er ferie. Star Tours Magic Life-hoteller er populære både blant familier med litt større barn og voksne som liker en aktiv ferie. Til sommeren åpner Star Tour sitt fjerde Magic Life-hotell, denne gangen på Rhodos.  Hotellet ligger rett på stranden i Plimiri, helt sør på øya. Her er det aller meste av både aktiviteter, mat og drikke inkludert i prisen. Star Tours tre andre Magic Life finnes på Kos, i Side og i Belek.

– Å være i aktivitet er viktig for mange, og det tas ofte som en selvfølge at hotellet har gode treningsfasiliteter. På Blue Village blir treningsklassene våre stadig mer populære og i november arrangerer vi tre ukers boot camp på Blue Village Gran Canaria. Her har vi blant annet bygd utendørs treningsrom og invitert den kjente mammatreneren Olga Rönnberg til å undervise.

Opplevelser i ferien

I tillegg til klassiske sydenreiser så har Star Tour også opplevelsesreiser med TEMA. TEMA lanserer 18 sommernyheter, og en av nyhetene er sykkeltur i Sveits med el-sykkel.

– Vi har en del kunder som drømmer om sykkeltur, men som er usikre på om de orker å sykle selv hele veien. El-sykkel er et godt alternative hvor du får hjelp til å komme deg frem, men hvor du samtidig får oppleve reisemålet fra sykkelsete, sier Lena Petersson.

I følge Petersson så ønsker mange av gjestene muligheten til å reise på kortere turer. Fire av sommernyhetene er derfor den type reiser.

– Vi har to nye weekendreiser til Washington og Praha, samt to miniuker til Lisboa og Madrid. Perfekt for dem som vil ha en opplevelsesrik tur, men som ikke kan være borte lenger enn noen dager.

Annonser: