Dekk og ustyr til leiebobil

Dekk og utstyr til leiebobil

Før man legger ut på langtur med leiebobil må man være sikker på at dekk og utstyr holder mål. Dekkene og slitedeler skal tilfredstille strenge krav.

De aller fleste bobilene som leies ut er utstyrt med sommerdekk, disse dekkene må ha følgende egenskaper: kort bremselengde, god evne til å motstå vannplaning og et sidegrep som gjør at du ikke mister kontrollen. Dekkene bør også tilfredstille krav til komfort, tenker da spesielt på støy. Alle nye dekk leveres med standardisert merking som viser støynivå, miljømerking og egenskaper ved våt asfalt. Husk på at lang bremsestrekning og tidlig vannplaning kan få dramatiske følger!

Dekk og ustyr til leiebobil

Dekk og ustyr til leiebobil

Bildeler og tilbehør til bobil

Både utleier og leietaker av bobil bør kjenne til om det er noen defekte deler i bobilen. Utgjør disse defekte delene en sikkerhetsrisiko bør man ikke kjøre bobilen før delene er skiftet ut.

Reservedeler til bobil og andre bildeler er ofte kostbart. Søker du på internett kan du finne deler til gunstige priser: katalysatorer, motoroljer belysning, bremseklosser, vindusviskere, koblinger og mye mer.

Eksempelvis hos 12bildeler.no er en nettbutikk som er utformet for enkelthet og i motsetning til hos en fysisk forhandler er den åpen 24 timer i døgnet for bestilling av bildeler. Butikken har hovedkategorier for biler: reservedeler, oljer, tilbehør, tuning, dekk og komplette hjul.

Dersom noen deler er ødelagt eller slitt må den erstattes eller repareres. Du finner mange reservedeler her som ligner på originaldelene og som kan erstatte disse. Ved å bruke OE-nummeret til originaldelen kan du enkelt finne passende deler av topp kvalitet i denne nettbutikken. Uansett om det er fra merkeprodusenter eller billigprodusenter tilbyr nettbutikken gode priser. Utvalget hos 12bildeler.no har merker som Brembo, Castrol og Bosch.

Feil eller mangler på leiebobilen?

Skulle det skje en ulykke, bobilen får motorstopp og/eller mekaniske feil, må du kontakte bobilutleier umiddelbart. Bobilutleier må autorisere reparasjoner eller erstatningsbiler på forhånd. Ta vare på alle relevante dokumenter du blir bedt om å fylle ut, da disse kan være nødvendige hvis du skal kreve tilbake på forsikring senere. Der ulykker har oppstått vil politirapport og hendelsesrapport være pålagt.

Skader og forsikring på leiebobil?

Når et leieforhold starter må man ha skadebeskyttelse (CDW) som begrenser sjåførens ansvar i tilfelle skade på leiebobilen, underlagt leiekontraktens betingelser og vilkår.
Dette betyr at bobilen du kjører er dekket – men, det er nesten alltid en egenandel og ved de fleste destinasjoner. Ting som for eksempel frontrute, hjul, understell, erstatningslåser, erstatningsnøkler og tauingsavgifter er ofte ikke dekket av CDW.

Forskjellige selskap kan selge forskjellige typer ekstra dekning, men den mest vanlige er Super Collision Damage Waiver (SCDW). SCDW-dekning dekker som oftest deler av bilen som ikke er dekket av selskapets vanlige Collision Damage Waiver (for eksempel for vindu og hjul)

NAF medlem?

NAF samarbeider med de ledende bilbergeraktører i hele Europa, slik at medlemmer er sikret hjelp (gjelder også når du leier bobil). NAF tilbyr hjelp til å komme deg til verksted. Merk at NAF Veihjelp gjelder for kjøretøy med tillatt totalvekt under 5 tonn.

Annonser: