Leie bobil på Island

Lei en bobil på Island

Leie bobil på Island. Fyll ut søkeskjemaet for å finne bobiler du kan leie på Island. Bobilutleie finnes blant annet i Reykjavik og flyplassen Keflavik.

Leie bobil på Island

Leie bobil på Island. Mange særdeles flotte opplevelser på Island.

Bobilutleie – Leie bobil på Island:

Se tilbud på bobiler på Island hos Auto Europe

Nøkkelord: bobilutleie,bobilutleie Island,leie bobil Island,lei bobil Island,utleie bobil Island,leie campingbil,campingbilutleie,campingbilutleie Island,motorhome rental,rent motorhome,rent motorhome Iceland,motorhome rentals Iceland,rent a motorhome,rent a motorhome Iceland,motorhome Keflavik,motorhome Reykjavik,motorhome Akureyri,leie bobil på Island.

Om Island

Island (islandsk: Ísland) er en republikk som er ei øy i Nordatlanteren på den midtatlantiske ryggen, like syd for polarsirkelen. Landet har omtrent 325 000 innbyggere, og et areal på 103 000 km². Islands hovedstad og største by er Reykjavík, hvis forsteder og omkringliggende områder på sørvestkysten er hjemsted til to tredjedeler av øyas befolkning. Innlandet er preget av lavaørkener, fjell og vulkaner, og er ubebodd.

Island er ei vulkansk øy som, i tillegg til å ligge i skjæringspunktet mellom de nord-amerikanske og euroasiatiske kontinentalplatene også ligger over et varmepunkt. Øya er med dette vulkansk og geologisk aktiv. Du finner attraksjoner som varme kilder (hot springs), geysirer og kløft mellom kontinentalplatene.

Ifølge Landnåmabok var nordmenn de første bosetterne på øya i år 874 e.kr, da Ingolf Arnarsson slo seg ned der. Fra 1262 til 1918 var Island en del av det norske, og sist det danske monarkiet. Island ble uavhengig fra Danmark under andre verdenskrig, og republikken Island ble etablert den 17. juni 1944.

I dag er Island et demokratisk land med en fri markedsøkonomi. I de siste årene har Island blitt rangert blant de rikeste, og mest utviklede nasjoner i verden. Utviklingen stagnerte for øvrig noe som et resultat av finanskrisen i 2008, som førte til at tre av landets største banker kollapset.

Det må nevnes at prisnivået på Island er høyt, for nordmenn som er vant med å feriere på sydlige breddegrader kan dette komme som et lite sjokk. Stort sett de fleste varer og tjenester er like kostbart som i Norge.

Island passer ypperlig til bobilferie, det er tildels store avstander, langt mellom bygdene og opplevelsene står i kø. Men vær obs på at mange steder er det ikke lov å campe, spesielt ved turistattraksjoner. Det finnes flere gode campingplasser rundt omkring.