Logger av i ferien og lar jobben bli hjemme

Logger av i ferien og lar jobben bli hjemme

Nordmenn på chartertur er opptatt av å logge av i ferien og åtte av ti lar jobben bli igjen hjemme. Samtidig deler et stort flertall feriebilder i sosiale medier. Det viser en undersøkelse Star Tour har gjort blant sommerens feriegjester.

Logger av i ferien og lar jobben bli hjemme

Logger av i ferien og lar jobben bli hjemme

– For mange er det viktig å koble av og la hjernen hvile i ferien. Likevel synes de fleste det er hyggelig å sende en liten hilsen hjem til venner og bekjente via for eksempel Facebook, Instagram eller Snapshat, sier Lena Petersson som er nordisk leder for kommunikasjon og sosiale medier i Star Tour.

I undersøkelsen svarer 35 prosent at de er opptatt av å logge av fra internett i ferien. Nærmere åtte av ti sier de tok seg helt fri fra jobb sist de var på ferie, mens to av ti sier de leste eller skrev noen jobbmail i løpet av ferieturen.

– Tallene vitner om at nordmenn kanskje er mer restriktive enn det vi tror i forhold til å bruke nett på ferie. De fleste lar ferie være ferie, sier Petersson.

Hele 70 prosent mener det er viktig eller svært viktig at hotellet de bor på har internettilgang. Samtidig innrømmer én av fire at de har irritert seg over at reisefølget er mye på internett i ferien.

– Internett på hotellet er blitt hygienefaktor og noe nordmenn forventer i 2014. Vi vil ha det uansett om vi ferierer i enkle bungalows på landet eller på luksushotell i storbyen. Samtidig vil de fleste av oss at de vi reiser sammen med skal være ordentlig til stede, ikke ha hodet gravd ned i smarttelefon eller nettbrett, sier Petersson.

Men Facebooken min får du aldri…
Av de spurte som var på sosiale medier i ferien, svarer nesten ni av ti at de benyttet Facebook, mens én av fire brukte Instagram og Snapchat. Snapchat er mest populær blant de yngste og hele 72 prosent av de mellom 16-25 år brukte dette i ferien. Kvinner er generelt ivigst på å oppdatere sosiale medier i løpet av ferien (70%) og det er de yngste som er mest aktive. Nesten halvparten av de mellom 16 og 25 år innrømmer at de la ut oppdateringer fra ferien for å snikskryte. De fleste – uansett aldersgruppe – deler imidlertid bilder for å gi en feriehilsen til de hjemme (66,46%).

Annonser: