Farlig med vinterdekk på sommeren

Farlig med vinterdekk på sommeren

Mange nordmenn er ikke klar over hvor farlig det er å kjøre med vinterdekk på sommeren.

Farlig med vinterdekk på sommeren

Farlig med vinterdekk på sommeren. (Foto: Campingbil.net)

Dekk kan se ganske like ut, men selv om både vinter- og sommerdekkene er svarte og laget av gummi er det stor forskjell på dem. I en ny undersøkelse utført av InFact på vegne av Continental svarer bare 17 prosent riktig på spørsmålet om hvor mye lengre bremselengden blir med vinterdekk på vått føre i sommertemperaturer sammenlignet med sommerdekk.

– Allerede fra rundt 7varmegrader vil vinterdekkene være vesentlig dårligere enn sommerdekk, og i sommertemperaturer vil bremselengden på vått føre dobles. Det er rett og slett livsfarlig.

Det er skremmende at så få vet hvor stor forskjell det er på de to dekktypene, og det advares på det sterkeste mot å ”slite ut” det siste av vinterdekkene utover våren.

Det å skulle spare noen få kroner på å tyne det siste ut av vinterdekkene utover våren kan i verste fall få fatale konsekvenser, og det skal veldig lite til før du langt overgår kostnaden av nye dekk opptil flere ganger dersom noe skjer.

Ekstra dyrt blir det også dersom du bruker nyere vinterdekk på sommeren. Den myke gummiblandingen blir rett og slett ødelagt på kort tid når det er sommertemperaturer.

De små snittene, eller seipingene, som vinterdekkene er avhengige av for å sikre godt grep på vinteren blir ødelagt. Det betyr at vinterdekkene kan bli ubrukelige etter bare én sesong på feil føre.

Vinterdekk er konstruert for å holde seg myke selv i lave temperaturer. Det betyr samtidig at de blir for myke på sommerføre, og de klarer ikke å gi tilstrekkelig grep. På vått føre blir forskjellen forsterket ytterligere av forskjellen i dekkmønster.

Gummiblandingen står for mesteparten av grepet på både vått og tørt føre, men når veibanen er våt er man avhengig av å drenere bort vannet effektivt. Mønsteret i vinterdekkene er først og fremst utviklet for å gi godt grep under vinterlige forhold, mens sommerdekkenes mønster har som hovedoppgave å drenere vann på sommerføre, forklarer produktsjefen.

Det er med andre ord ingen tvil om hva du bør gjøre dersom bilen fortsatt står på vinterdekk.

Husk også på at felgene på sommerdekkene ofte er mye penere å se på enn felger på vinterdekkene, fordi det er ikke alle bilmerker/bilselgere som leverer originale felger på vinterdekkene.

Kilde: pressemelding Continental Norge.