Nord-Norge kåret til en av verdens beste regioner

Nord-Norge kåret til en av verdens beste regioner

Nord-Norge er kåret til en av verdens ti beste regioner i 2015 av reisegiganten Lonely Planet.

nord-norge en av verdens beste regioner

nord-norge en av verdens beste regioner

Nord-Norge tar med dette en av de gjeveste pallplasseringene i Lonely Planets nye bok ‘Best in Travel 2015’, som publiseres i dag. Boken er en av reisegigantens årlige utgivelser, hvor de publiserer sine reisefavoritter innen ulike kategorier. De tre mest prestisjefulle prisene er ‘beste region’, ‘beste by’ og ‘beste land’.

– Det er fantastisk at Nord-Norge og Norge blir trukket frem som en av verdens beste regioner i en prestisjefylt kåring som dette og av en så anerkjent aktør som Lonely Planet. Igjen markerer Norge seg helt i verdenstoppen i internasjoanle kåringer. Dette er et bevis på at markedsføringsjobben vi gjør utmerker seg, sier Per-Arne Tuftin, reiselivsdirektør i Innovasjon Norge.

I boken står det følgende om Nord-Norge: «Nord-Norge kommer til å ta deg med storm med sitt hjerteskjærende vakre landskap avisbreer og fjorder og fjell som bader i krystallklart lys.Velkommen til en av Europas siste store villmarksområder.»

I tillegg til regionens vakre landskap blir det urbane også trukket frem:» Bo i festelskende Tromsø, hjembyen til verdens nordligste universitet, hvor du kan tråle jazzbarene etter en dag med hundeslede. Bodø er også vakkert øde og overraskende hipt..»

Trolltunga – det beste stedet for å få et ja

Norge markerer seg på flere topp ti-listinger i den nye boken. Midnattssola på Svalbard er kåret til ‘Most illuminating place’, mens det å stå på langrenn i Norge får plass på listen over ‘Unforgettable Family Travel Experiences’. Trolltunga er et av de beste stedene i verden for frieri ifølge den nye boka, og er med på listen over ‘Best places to get a yes’. Det blir understreket av sannsynligheten for et ja, nok er størst om den utkårede er glad i utendørsaktiviteter og høyder.

Reiselivsdirektøren i Innovasjon Norge er overbevist om at den nye kåringen vil skape oppmerksomhet rundt Norge og Nord-Norge. – Boken gir inspirasjon til reisende over hele verden i planleggingen av nye reiser, og det er flott at Norge blir trukket frem i så mange sammenhenger. Det viser at Norge er et reisemål i verdenstoppen, sier Tuftin.

Viste frem Nord-Norge til Lonely Planet journalist

Destinasjonene som er med i «Best of Travel 2015», er valgt basert på ulike kriterier. Destinasjonene blir foreslått og vurdert av Lonely Planets egne journalister og panel av reiseeksperter.

Nord-Norge ble nominert av Lonely Planet journalist Kerry Christian etter at hun hadde opplevd regionen på nært hold etter en pressetur i regi av hvor Innovasjon Norge og Nord Norsk Reiseliv.

Dette er hva journalisten og forfatteren av delen om Nord-Norge, Kerry Christiani, sier om regionen: ‘ I was blown away by the region’s wildlife, kind-hearted people and out of this world beauty. There’s no place like it for adventure, either. Where else can you meet Sami reindeer herders, dart past the world’s strongest tidal current on a RIB, cross the Arctic Circle, and watch the Northern Lights come out to play all in the space of a day? Cities like Bodø and Harstad reveal surprises, too, with rich culture, terrific restaurants and party-loving people. I lost my heart to Northern Norway, so much so that I’ve never found it harder to catch a plane home.’

 • Fakta om Best in Travel 2015:
  Lonely Planets «Best in Travel» blir publisert årlig. 2015 utgaven er tilgjengelig for salg fra tirsdag 21. oktober.
 • De tre mest prestisjefulle prisene er ‘Best Region’, ‘Beste By, og ‘Beste land’. I tillegg inkluderer boken 16 inspirerende temar, som beste budsjettdestinasjon; beste sted for å få ja; beste sted å gjøre ting gratis.
 • http://www.lonelyplanet.com/best-in-travel/regions/05-arctic-norway

Full liste over «The Best Regions in the World 2015»

 1. Gallipoli Peninsula, Tykria
 2. Rocky Mountain National Park, USA
 3. The Toledo District, Belize
 4. Tasmania, Australia
 5. Nord Norge
 6. Khumbu, Nepal
 7. Copper Canyon, Mexico
 8. Flores, Indonesia
 9. Atacama Desert, Chile
 10. Macau, Kina

Kjøp boka hos Tanum, kun kr 90,- les mer her.

Annonser: