Bobil på Island

Bobil på Island – Bobilferie

Med bobil på Island har du gode muligheter for å utforske sagaøya grundig. Oppstillingsplasser og campingplasser er spredt rundt på hele Island.

Bobil på Island - Bobilferie

Bobil på Island – Bobilferie

Hvor skal du leie bobil?

Skal dere kun reise med bobil på Island lønner det seg å leie den i fra Reykjanesbær eller Keflavik. Flere store bobilutleiere har bobilene sine stående på Reykjanesbær. De tilbyr som regel henting og bringing på flyplassen Keflavik som ligger bare 5 – 10 minutter unna. Eventuelt så er det ikke store kostnaden med drosje heller.

Det lønner seg å bestille bobil på Island tidlig, senest i perioden januar til mars hvis dere skal reise dit i høysesongen som er i juli.

Hvor skal du kjøre med bobil på Island?

Vanlige bobiler egner seg ikke til å kjøre i høylandet på Island, her finnes det bratte, hullete veier med stein og grus. Dere må kjøre på det ordinære veinettet som strekker seg rundt hele øya. Skal dere opp i diverse naturreservater som ligger noe utilgjengelig til, bør dere leie en egnet bil eller melde dere på arrangerte turer. Ulike turoperatører finnes over alt, spesielt i Reykjavik området.

Hvor skal du kjøre med bobil på Island

Hvor skal du kjøre med bobil på Island

Attraksjoner som bør oppleves på Island

Det er noen ting man må oppleve når man først har tatt turen til Island. Man må oppleve hovedstaden Reykjavik her finnes berømte bygninger og severdigheter, man bør kjøre den såkalte «golden circle» hvor dere får oppleve flotte naturreservat, sprekker i kontinentalplatene, geysirer (blant annet den verdenskjente geysiren «Strokkur») og den heftige fossen Gullfoss. Videre bør man ta seg tid til bading i varmekilder. Blant annet anbefales Secret Lagoon og Blue Lagoon (Den blå lagune). Videre finnes det flotte klipper, varme kilder, kirker, museer, Snorre Sturlason og mye mer.

Har dere tid anbefales en tur til Vestmannaeyjar (på norsk «Vestmannøyene») er en liten vulkansk øygruppe som ligger utenfor sør-kysten av Island. Bare den største av øyene, Heimaey, er bebodd. Fra 1998 til 2003 var øygruppen hjem for Keiko, spekkhuggeren som var stjernen i filmen Slipp Willy Fri. Området er som resten av Island, svært vulkansk aktivt. Det var to store utbrudd i området på 1900-tallet. Det første var i 1963 da et 3 1/2 år langt utbrudd dannet øya Surtsey, og det andre var utbruddet av Eldfell på øya Heimaey i 1973, som nødvendiggjorde evakuering av nesten alle av øyas 5000 innbyggere.

Vestmannaeyjar (på norsk «Vestmannøyene»)

Vestmannaeyjar (på norsk «Vestmannøyene»)

Mer Informasjon om reise til Island:

Noen trafikkregler på Island

Det er forbudt å kjøre utenfor oppmerkede veier og spor.
Det er ikke forbudt å snakke i mobiltelefonen når man kjører.
Spesielle varselsskilter informerer om mulige farer. Det finnes ikke generelle skilter som ber trafikantene redusere farten. Følg fartsgrensene og reduser hastigheten når vei- eller værforholdene krever det.
Bilister må alltid ha på billysene, dag og natt.

Fartsgrenser på Island

  • Tettsteder: 50 km/t
  • Uasfalterte veier : 80 km/t
  • Landsbygda: 90 km/t
Annonser: