Dekk til bobil

Rimelige dekk til bobil hos Tirendo

Kjøp av dekk handler om tillit. Å velge riktig dekk krever ferdigheter og erfaring for å finne dekkene som gir mest og best mulig ytelse samtidig som sikkerheten ivaretas. Tirendo selger mange ulike dekk fra velrenomerte produsenter. Kundeservice til Tirendo.no hjelper deg til å velge sommer eller vinterdekk, de fokuserer på kvalitet i alle ledd. Når du kjøper dekk fra Tirendo er frakt inkludert. Til og med retur av dekk er gratis i 14 dager etter kjøp. Er du ikke fornøyd med dekkene så kommer de til og med og henter dekkene.

Dekk til bobil

Dekk til bobil

Hva er dekk?

Et dekk er en del av hjulet på biler, motorsykkel og mange andre kjøretøyer. Det er en relativt myk, sirkulær boks fylt med luft under trykk, montert på en felg av metall. Tre sider av boksen utgjøres av dekket, den siste siden utgjøres av felgen. Dekk lages med lag av ståltråd og tekstiltråd (vanligvis kunstsilke eller nylon) som blir holdt sammen av en gummiblanding.

Dekket skal holde bilen på veien, styre den og sørge for at bilen kan akselerere, bremse og ta opp ujevnheter i underlaget. I tillegg ønsker bilføreren at dekket skal være slitesterkt, fungere på forskjellig underlag.

Typer dekk

Vi har to hovedtyper dekk til biler og bobiler: radialdekk og diagonaldekk

Krav til mønsterdybde i dekk

På sommerdekk er kravet minst 1,6 mm, men det anbefales minimum 3 mm. På vinterdekk er kravet 3 mm, men det anbefales minimum 4 mm på biler under 3500 kilo.

Dekktrykk

Dekktrykket er viktig med hensyn til kjøresikkerhet, komfort, drivstofforbruk og dekkslitasje.

Ved mye last i bilen bør trykkes ofte økes noe, kontroller derfor dekktrykket av og til, omtrent hver annen måned.
Dekktrykket oppgis normalt i bar, kg eller psi (pound).

1 bar = 1,02kg
1 bar = 14,50 psi

Merking av dekk

205/65R14 88H betyr:
205 = dekkets bredde i mm
65 = dekkets høyde i prosent av bredden
R = radial dekk[3] 14 = felgdiameter i tommer
88 = belastningen dekket tåler, 88 = 560 kg
H = hastighetskode.

Populære dekkmerker

Alle dekkmerker lager dekk beregnet for ulike markeder, kjøreforhold og biltyper. Det er derfor vanskelig å si hvilket dekkmerke som er best for deg, Noen merker som anbefales:
Bridgestone
Continental
Dunlope
Gislaved
Goodyear
Hankook
Michelin
Nokian Hakkapeliitta
Pirelli
Yokohama

Annonser: