Leie bobil i Sør Afrika

Lei en bobil i Sør Afrika

Fyll ut skjemaet og klikk på «Search» for å få opp aktuelle bobiler du kan leie i Sør Afrika.

Bobilutleie – Leie bobil i Sør Afrika:

Bobilutleie - Leie bobil i Sør Afrika

Bobilutleie – Leie bobil i Sør Afrika

Følgende byer og steder tilbyr bobilutleie i Sør Afrika: Cape Town, Cape Town International Airport (CPT), Durban, Durban International Airport (DUR), East London, Johannesburg, Johannesburg International Airport (JNB), Port Elizabeth, Upington.

Om Sør-Afrika

Republikken Sør-Afrika er et land i det sørlige Afrika som grenser til Botswana, Lesotho, Mosambik, Namibia, Swaziland og Zimbabwe. Teknologisk og økonomisk er landet et av de mest utviklede i Afrika, og politisk et av de mest innflytelsesrike.

Sør-Afrika er kjent for store innbyrdes motsetninger, både innen natur, økonomi, og i forhold mellom folkegrupper. Mest kommer motsetningene til syne i apartheid, Sør-Afrikas offisielle rasepolitikk gjennom nesten femti år, hvor det hvite mindretallet undertrykket det svarte flertallet. Samtidig er Sør-Afrika kjent for å løse disse problemene. Nelson Mandelas pragmatiske holdning bidro til å avsluttet apartheid på en fredelig måte.

Landet arrangerte verdensmesterskapet i fotball 2010.

Sør-Afrika ligger på sørspissen av Afrika med en over 2500 kilometer lang kystlinje som strekker seg nordover langs Det indiske hav i øst og langs Atlanterhavet i vest. Det sørligste punktet er Kapp Agulhas (øst for det mer dramatiske og kjente Kapp det gode håp.) Sør-Afika har et flateareal på 1 219 912 km².

Hele innlandet ligger på mellom 900 og 2000 moh., og kalles for Highveld. Innlandet er stort sett tørt, og går fra ørken til semiørken. Langs kysten utenfor innlandet ligger nesten uavbrutte fjellkjeder. Høyest er disse i øst ved Drakensberg-platået som går fra Mpumelanga i nordøst ned mot sørspissen av Lesotho. Høyeste topp er Thabana Ntlenyana på 3482 moh. som ligger inne i Lesotho. Høyeste topp på sørafrikansk side er Njesuthi på 3446 moh.

Langs kysten utenfor denne fjellkjeden går en smal stripe med land som kalles Groot Randkant (afrikaans for Store Randkanten). Østkysten er svært frodig og mottar nok av regn. I nordøst er landet sub-tropisk. Vestkysten består stort sett av ørken og strekker seg oppover mot Namibia og Namibiørkenen. Sør-Afrika har ingen naturlige innsjøer. De fleste elvene går fra Drakensberg-fjellene, den lengste av disse Oranje på 1860 km renner ut i Atlanteren i vest, der den utgjør grensen mellom Namibia og Sør-Afrika. Den nestlengste elven er Limpopo på ca. 1600 km. Den renner fra vest til øst, utgjør en stund grensen mellom Sør-Afrika og Zimbabwe før den renner ut i Det indiske hav i Mosambik

Tilhørende Sør-Afrikas territorium er også en liten semiarktisk øygruppe i Sørishavet, Prince Edwardøyene, bestående av Marion (290 km²) og Prince Edwards øy (45 km²).