Lemesos på Kypros, en ferieby i endring

Lemesos på Kypros, en ferieby i endring

Kypros’ nest største by Lemesos (Limassol) har de siste årene gjennomgått en totalforvandling fra slitt turistreisemål til kosmopolitisk trendsetter.

Lemesos på Kypros, en ferieby i endring

Lemesos på Kypros, en ferieby i endring

Lokale myndigheter og det private næringslivet i byen har gjennom ulike prosjekter gitt den tidligere pakkereisestjernen på 80-tallet ny glans. Gamle hoteller renoveres, oppgraderes eller bygges om til fine leiligheter med utsikt over Middelhavet. Nye moteriktige restauranter, takterrasser og klubber dukker stadig opp, både langs kystveien og inne i de gamle bydelene.

Den nyåpnede marinaen som ligger rett ved sentrum av byen er blitt en stor suksess, og her samles mennesker både om dagen og kvelden for å spise på en av restaurantene, drikke kaffe på kafeene, handle, slentre rundt eller bare studere folkelivet. Her kan du tilbringe underholdende timer i den varme havbrisen. Den første delen av prosjektet er ferdigstilt, og man er nå inne i fase to, som blant annet omfatter anlegging av en sandstrand og oppføring av et nytt hotell i komfortabel avstand.

Lemesos kommune har de siste årene lagt ned mye arbeid på å renovere og anlegge en ny strandpromenade langs den lange kyststrekningen. Nylig ble det også innviet en fleraktivitetspark med et lite parkteater rett ved strandpromenaden og sentrum. Det vil åpne nyanlagte brygger/pirer der man kan gå vakre turer rett ved havet på slutten av året. Man har også laget nye sykkelstier flere steder i byen, og den mest populære er naturligvis den som går langs kysten med utsikt til Middelhavet. Kypriotene har kastet seg på sykkelbølgen, og stadig nye sykkelbutikker har åpnet dørene sine i flere bydeler.

Den lokale turistmyndigheten i Lemesos rapporterer om et oppsving av individuelle besøkere i byen. Det økede antallet regulære flyforbindelser har de siste 2-3 årene ført til et sterkt oppsving i gjester som ikke deltar på organiserte reiser. Lemesos er spesielt attraktivt for aktive reisende og for alle som vil ha mer enn bare en strandferie. Byens beliggenhet på sørkysten er ideell for besøkende som vil reise rundt og oppdage øyas rike kulturarv og uberørte natur.

– Lemesos har virkelig fått et løft, og jeg kan absolutt anbefale et besøk. Byen som pulserer året rundt passer for de fleste, men jeg skulle tro at et voksent, aktivt publikum vil trives aller best. Det finnes mange tilbud og et stort antall veldig gode restauranter. I tillegg er det bare en halvtimes biltur til flere flotte golfbaner, sier Johan Lantz i Kypros’ Turistråd.

Flere norske charterselskaper arrangerer reiser til Kypros. Fra Oslo Gardermoen kan du fly direkte til flyplassen i Larnaka med Norwegian hele året.

Annonser: